• Nadde

Bananasplit macarons

Macarons är en klassisk "kaka" som är väldigt svår att få till. Det handlar om att få den perfekta balansen, att inte övervispa, vispa för lite, röra om för mycket eller för lite. Det gäller också att låta skalen torka i rumstemperatur tillräckligt länge innan de bakas. Det gäller också att inte vara för generös med färg eller extrakt.




Svårighetsgrad (svår)


Ingredienser - macarons

  • 57 g mandelmjöl (2 oz)

  • 113 g florsocker (4 oz)

  • 57 g äggvita (2 oz)

  • 1/8 tsk cream of tartar

  • 28 g strösocker (1 oz)

  • Valfri färg, jag valde gult

  • Bananextrakt, ett par droppar


Gör så här - macarons

  • Kör mandelmjöl och florsocker i matberedaren i cirka 1 min

  • Sila blandningen i en skål och ställ åt sidan

  • Vispa upp äggvita och tillsätt lite av sockret i taget

  • När den ser ut som maräng, tillsätt cream of tartar och vispa en halv minut till

  • Tillsätt färgen och vispa bara så den blir utblandad, var försiktig med att ta för mycket

  • Blanda i lite av mandelblandningen i marängen, vänd ner den försiktig

  • När du har blandat allt försiktig ska du få en så kallad "ribbon" effekt, detta innebär att den ringlar lätt från slickepotten. Här är det lätt att man övervispar

  • Spritsa på en plåt med bakplåtspapper

  • Låt dem stå framme och torka i 90 minuter

  • Sätt ugnen på 160 grader

  • Baka i cirka 10-15 minuter (beroende på ugn, även storleken avgör tiden)


Ingredienser - ganache

  • 225 g mjölkchoklad

  • 125 ml vispgrädde

  • 2 tsk bananextrakt


Gör så här - ganache

  • Hacka chokladen

  • Värm upp grädden

  • Häll över chokladen och rör om

  • Om det inte har smält, stoppa in i micron ett par sekunder tills det har smält

  • Ställ kallt i cirka minst en timme, tills det har tjocknat med andra ord

  • Spritsa


0 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com