- Nadde
Banana cream/banoffee pie
En supergod korsning av banana cream and banoffee pie. Den innehåller allt som är supergott, en krämig pastry cream, len karamell, grädde och bananer i ett krispigt pajskal.

Svårighetsgrad (medium)
Ingredienser - pajskal
160 g florsocker
6 äggulor
1 tsk vaniljextrakt
450 g vetemjöl
226 g smör
1/4 tsk salt
Gör så här - pajskal
Blanda socker, smör, salt och vanilj
Tillsätt äggulorna, en i taget
Blanda allt
Tillsätt försiktigt mjölet och blanda (jobba inte för mycket med degen så det bildas gluten)
Ingredienser - pastry cream
32 oz grädde
5 oz socker
Bananextrakt (valfritt)
3 oz majsmjöl
4 oz socker
4 äggulor
1 stort ägg
4 oz smör
Gör så här - pastry cream
Blanda socker med majsmjöl
Tillsätt äggulorna och det hela ägget och blanda
Häll upp grädden i en kastrull och värm upp, den får ej koka
Häll nu grädden över resten och rör samtidigt om
Häll över allt i en kastrull
Rör ständigt om tills den tjocknar
Tillsätt smöret
Sätt ihop pajen
I pajskalet lägger du ett lager med dulce de leche
Sprid sedan ut tunt skivade bananer (doppa dem gärna i lite citron först så de ej blir bruna)
Spritsa pastry cream över
Dekorera med bananer och spritsad grädde