• Nadde

Banana cream/banoffee pie

En supergod korsning av banana cream and banoffee pie. Den innehåller allt som är supergott, en krämig pastry cream, len karamell, grädde och bananer i ett krispigt pajskal.


Svårighetsgrad (medium)


Ingredienser - pajskal

  • 160 g florsocker

  • 6 äggulor

  • 1 tsk vaniljextrakt

  • 450 g vetemjöl

  • 226 g smör

  • 1/4 tsk salt


Gör så här - pajskal

  • Blanda socker, smör, salt och vanilj

  • Tillsätt äggulorna, en i taget

  • Blanda allt

  • Tillsätt försiktigt mjölet och blanda (jobba inte för mycket med degen så det bildas gluten)


Ingredienser - pastry cream

  • 32 oz grädde

  • 5 oz socker

  • Bananextrakt (valfritt)

  • 3 oz majsmjöl

  • 4 oz socker

  • 4 äggulor

  • 1 stort ägg

  • 4 oz smör


Gör så här - pastry cream

  • Blanda socker med majsmjöl

  • Tillsätt äggulorna och det hela ägget och blanda

  • Häll upp grädden i en kastrull och värm upp, den får ej koka

  • Häll nu grädden över resten och rör samtidigt om

  • Häll över allt i en kastrull

  • Rör ständigt om tills den tjocknar

  • Tillsätt smöret


Sätt ihop pajen

  • I pajskalet lägger du ett lager med dulce de leche

  • Sprid sedan ut tunt skivade bananer (doppa dem gärna i lite citron först så de ej blir bruna)

  • Spritsa pastry cream över

  • Dekorera med bananer och spritsad grädde



©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com