• Nadde

Banana caramel peanut butter cupcakes

Supersaftiga bananmuffins med chokladknappar, jordnötsknappar och karamellknappar, fyllda med dulce de leche och toppad med jordnötssmörs-frosting.


Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser - muffins

  • 180 g (1 1/1 cup) mjöl

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljpulver (valfritt)

  • 1 stort ägg

  • 150 g strösocker (3/4 cup)

  • 120 ml solrosolja (1/2 cup)

  • 300 g (1 cup) mosade mogna bananer

  • 80 ml (1/3 cup) naturell yoghurt

  • 2.5 dl chokladknappar (jag använde choklad, jordnöt och karamell som jag köpte i USA, du kan välja precis vad du vill)


  • Dulce de leche (ska användas för att fylla muffinsen efter de är bakade)


Gör så här - muffins

  • Sätt ugnen på 175 grader

  • Blanda mjöl, bakpulver och vanilj, ställ åt sidan

  • Vispa socker och solrosolja

  • Tillsätt ägget och vispa

  • Mosa bananerna och rör om

  • Tillsätt yoghurten och rör om

  • Tillsätt de torra ingredienserna och rör om

  • Tillsätt chokladknapparna och rör om

  • Baka i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Känn med en sticka efter 10 minuter. Stickan ska komma ut torr

  • Peta ut lite av kakan i mitten på muffinsen, och fyll med dulce de leche (karamell)


Ingredienser - frosting

  • 3 dl vispgrädde

  • 1 dl florsocker

  • 1 dl creme cheese

  • 1/2 dl jordnötssmör (slät)


Gör så här - frosting

  • Vispa upp grädden

  • Tillsätt creme cheesen och vispa

  • Tillsätt jordnötssmöret och vispa

  • Vispa försiktigt ner florsockret

  • Om det ser löst ut fortsätt vispa tills det blir fluffigt igen

  • Spritsa och ringa sedan över lite dulce de leche

  • Dekorera med små fudgebitar eller annat valfritt gott









10 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com