• Nadde

Ballerinakakor




Mörka kakan

  • 3 dl mjöl

  • 3 msk kakao

  • 1/2 dl florsocker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 125 g smör

  • 3 msk vatten


Ljusa kakan

  • 3 dl mjöl

  • 1/2 dl florsocker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 125 g smör

  • 2 msk vatten



Gör så här - Ljusa kakan

  • Sätt ugnen på 175 grader

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke

  • Tärna smöret och blanda med resten, tills du får en smulig konsistens

  • Tillsätt vattnet

  • Knåda ihop

  • Plasta in degen och lägg in i kylen i 30 min

  • Ta sedan ut degen och kavla tunt

  • Använd en rund pepparkaksform

  • Använd gärna baksidan på en tyll för att göra hål i mitten

  • Lägg kakorna på en plåt

  • Stoppa plåten i kylskåpet i 10 min. Detta eftersom degen har blivit varm när vi har arbetat med den. Varm kakdeg har en tendens att flyta ut mer

  • Baka i cirka 10 minuter, de ska vara få lite lätt färg på kanterna


Gör så här - Mörka kakan

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke

  • Tärna smöret och blanda med resten, tills du får en smulig konsistens

  • Tillsätt vattnet

  • Knåda ihop

  • Plasta in degen och lägg in i kylen i 30 min

  • Ta sedan ut degen och kavla tunt

  • Använd en rund pepparkaksform

  • Lägg kakorna på en plåt

  • Stoppa plåten i kylskåpet i 10 min. Detta eftersom degen har blivit varm när vi har arbetat med den. Varm kakdeg har en tendens att flyta ut mer

  • Baka i cirka 10 minuter, de ska vara få lite lätt färg på kanterna


Fyllning

  • 100 g nutella

  • 50 g marabou mjölkchoklad

  • Smält ihop allt och lägg i en spritspåse


Sätt ihop kakorna

  • Spritsa fyllningen i mitten på den bruna kakan

  • Sätt sedan dit den ljusa kakan så öppningen hamnar där fyllningen är



4 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com