- Nadde
Ballerinakakor

Mörka kakan
3 dl mjöl
3 msk kakao
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
125 g smör
3 msk vatten
Ljusa kakan
3 dl mjöl
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
125 g smör
2 msk vatten
Gör så här - Ljusa kakan
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Tärna smöret och blanda med resten, tills du får en smulig konsistens
Tillsätt vattnet
Knåda ihop
Plasta in degen och lägg in i kylen i 30 min
Ta sedan ut degen och kavla tunt
Använd en rund pepparkaksform
Använd gärna baksidan på en tyll för att göra hål i mitten
Lägg kakorna på en plåt
Stoppa plåten i kylskåpet i 10 min. Detta eftersom degen har blivit varm när vi har arbetat med den. Varm kakdeg har en tendens att flyta ut mer
Baka i cirka 10 minuter, de ska vara få lite lätt färg på kanterna
Gör så här - Mörka kakan
Blanda alla torra ingredienser i en bunke
Tärna smöret och blanda med resten, tills du får en smulig konsistens
Tillsätt vattnet
Knåda ihop
Plasta in degen och lägg in i kylen i 30 min
Ta sedan ut degen och kavla tunt
Använd en rund pepparkaksform
Lägg kakorna på en plåt
Stoppa plåten i kylskåpet i 10 min. Detta eftersom degen har blivit varm när vi har arbetat med den. Varm kakdeg har en tendens att flyta ut mer
Baka i cirka 10 minuter, de ska vara få lite lätt färg på kanterna
Fyllning
100 g nutella
50 g marabou mjölkchoklad
Smält ihop allt och lägg i en spritspåse
Sätt ihop kakorna
Spritsa fyllningen i mitten på den bruna kakan
Sätt sedan dit den ljusa kakan så öppningen hamnar där fyllningen är