• Nadde

Baileysglass


Ingredienser - glassbas

  • Grädde 1 cup (40%), (2.5 dl)

  • 1/2 cup röd mjölk (1 dl)

  • Socker 3/4 cups (450 g)

  • Äggulor, 6 st

  • 1/2 dl Baileys

  • Kaffeextrakt (valfritt hur mycket beror på vilken sort du använder). Ja du kan hälla i vanligt kaffe men då blir Inte glassen lika krämig

Gör så här - glassbas

  • I en skål handvispar du äggulorna och sockret fluffigt

  • Ställ åt sidan

  • Värm upp mjölken och grädden, det får inte koka

  • Vispa i gräddblandningen i skålen med äggulorna och sockret

  • Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen

  • Vispa i cirka 7 min

  • Låt kallna och tillsätt sedan Baileys

  • Tillsätt extrakt

  • Häll upp i en bunke, täck med plast och låt stå i kylskåpet i minst 8 h

  • Häll därefter i blandningen i en glassmaskin tills den tjocknar

  • Ställ in i frysen i ett par timmar

1 visning0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla