• Nadde

Apelsin och hasselnötcrunch-glass



Ingredienser - glassbas


  • Grädde 1 cup (40%), 2.3 dl, det går utmärkt med 2.5 dl

  • 1/2 cup röd mjölk, 1.1 dl, det går utmärkt med 1 dl

  • Socker 3/4 cups (450 g)

  • Äggulor, 6 st

  • Apelsinextrakt (hur mycket bror på märke och hur mycket du själv vill ha)

  • 1 dl hasselnötskross eller crunch

  • 1/2 dl hackade romerska bågar

  • Orange färgpaste

Gör så här - glassbas


  • I en skål handvispar du äggulorna och sockret fluffigt

  • Ställ åt sidan

  • Värm upp mjölken och grädden, det får inte koka

  • Vispa i gräddblandningen i skålen med äggulorna och sockret

  • Häll sedan tillbaka blandningen i kastrullen

  • Vispa i cirka 7 min

  • Tillsätt extrakt och färg

  • Häll upp i en bunke, täck med plast och låt stå i minst 8 h. Rör om då och då

  • Häll därefter i blandningen i en glassmaskin tills den tjocknar

  • När den har tjocknat (efter cirka 30 min), rör ner crunches och romerska bågar

  • Ställ in i frysen i ett par timmar

0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla