- Nadde
Alla hjärtans dag - macarons
Macarons är inte bara vackra utan även väldigt goda. Skalet är hårt på utsidan och inuti är det segt. Mellan har man ofta en len ganache. Det är dessutom superroligt att ge bort macarons eftersom de alltid är väldigt uppskattade. Problemet är bara att macarons är väldigt känsliga och det är tyvärr lätt att misslyckas. Många gånger rör man om för mycket och de får därför inte en så kallad fot.

Svårighetsgrad (svår)
Ingredienser - macarons
57 g mandelmjöl (2 oz)
113 g florsocker (4 oz)
57 g äggvita (2 oz)
1/8 tsk cream of tartar
28 g strösocker (1 oz)
Röd paste eller färgpulver
Gör så här - macarons
Kör mandelmjöl och florsocker i matberedaren i cirka 1 min
Sila blandningen i en skål och ställ åt sidan
Vispa upp äggvita och tillsätt lite av sockret i taget
När den ser ut som maräng, tillsätt cream of tartar och vispa en halv minut till
Tillsätt färgen och vispa bara så den blir utblandad, var försiktig med att ta för mycket
Blanda i lite av mandelblandningen i marängen, vänd ner den försiktig
När du har blandat allt försiktig ska du få en så kallad "ribbon" effekt, detta innebär att den ringlar lätt från slickepotten. Här är det lätt att man övervispar
Spritsa på en plåt med bakplåtspapper
Låt dem stå framme och torka i 30-60 minuter
Sätt ugnen på 160 grader
Baka i cirka 10-15 minuter (beroende på ugn, även storleken avgör tiden)
Ingredienser - ganache
225 g vit choklad
125 ml vispgrädde
2 tsk vaniljextrakt
Rosa pastefärg
Gör så här - ganache
Hacka chokladen
Värm upp grädden
Häll över chokladen och rör om
Om det inte har smält, stoppa in i micron ett par sekunder tills det har smält
Ställ kallt i cirka 30-60 min, till det har tjocknat med andra ord
Spritsa