• Nadde

Alla hjärtans dag - macarons

Macarons är inte bara vackra utan även väldigt goda. Skalet är hårt på utsidan och inuti är det segt. Mellan har man ofta en len ganache. Det är dessutom superroligt att ge bort macarons eftersom de alltid är väldigt uppskattade. Problemet är bara att macarons är väldigt känsliga och det är tyvärr lätt att misslyckas. Många gånger rör man om för mycket och de får därför inte en så kallad fot.





Svårighetsgrad (svår)

Ingredienser - macarons


  • 57 g mandelmjöl (2 oz)

  • 113 g florsocker (4 oz)

  • 57 g äggvita (2 oz)

  • 1/8 tsk cream of tartar

  • 28 g strösocker (1 oz)

  • Röd paste eller färgpulver


Gör så här - macarons


  • Kör mandelmjöl och florsocker i matberedaren i cirka 1 min

  • Sila blandningen i en skål och ställ åt sidan

  • Vispa upp äggvita och tillsätt lite av sockret i taget

  • När den ser ut som maräng, tillsätt cream of tartar och vispa en halv minut till

  • Tillsätt färgen och vispa bara så den blir utblandad, var försiktig med att ta för mycket

  • Blanda i lite av mandelblandningen i marängen, vänd ner den försiktig

  • När du har blandat allt försiktig ska du få en så kallad "ribbon" effekt, detta innebär att den ringlar lätt från slickepotten. Här är det lätt att man övervispar

  • Spritsa på en plåt med bakplåtspapper

  • Låt dem stå framme och torka i 30-60 minuter

  • Sätt ugnen på 160 grader

  • Baka i cirka 10-15 minuter (beroende på ugn, även storleken avgör tiden)


Ingredienser - ganache

  • 225 g vit choklad

  • 125 ml vispgrädde

  • 2 tsk vaniljextrakt

  • Rosa pastefärg


Gör så här - ganache

  • Hacka chokladen

  • Värm upp grädden

  • Häll över chokladen och rör om

  • Om det inte har smält, stoppa in i micron ett par sekunder tills det har smält

  • Ställ kallt i cirka 30-60 min, till det har tjocknat med andra ord

  • Spritsa




5 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com