• Nadde

Alla hjärtans dag macarons


Svårighetsgrad (medel)


Ingredienser - Macarons

  • 300 g mandelmjöl

  • 300 g florsocker

  • 110 g äggvita

  • 300 g strösocker

  • 75 g vatten

  • 110 g äggvita

  • Färg (paste)

Gör så här - Macarons

  • Mixa mandelmjöl och florsocker, detta för att få ett så fint mjöl som möjligt, utan bitar

  • Sila därefter och blanda med 110 g äggvita, ställ åt sidan

  • I en kastrull blandar du strösocker och vatten

  • Koka upp sockerlagen till 115 grader, pensla med lite vatten på sidorna för att undvika kristallisering

  • Samtidigt som detta kokar börjar du vispa äggvitan

  • När sockerlagen når 118 grader tar du bort den från spisen

  • Nu gäller det att hälla en tunn stråle med sockerlag samtidigt som du vispar. Lättast är självklart att använda en köksassistent :)

  • Tillsätt gärna lite färg och smakextrakt (inte karamellfärg utan använd en paste

  • Vispa i cirka 8 min, marängen ska ha kallnat

  • Blanda i lite i taget av marängen i den andra bunken med mandelmjölet. Rör försiktigt ner det. Vänd runt blandningen till du får en konsistens som ibland kallas för "the ribbon stage" Den ska med andra ord gå att ringla men absolut inte rinna. 


Ingredienser - Chokladganache/fluff

  • 170 g vit choklad

  • 1/2 dl grädde (helst 40%)

  • 2 tsk vaniljpulver


Gör så här - Chokladganace/fluff

  • Värm upp grädden, ta bort när du ser första bubblan

  • Häll över hackad vit choklad och vaniljen

  • Rör om och låt kallna

  • Jag föredrar att vispa upp ganachen när jag ska använda den till macarons, den blir fluffigare och fastare, vilket passar bra i det här fallet. Det är absolut inte ett måste

  • Skulle den bli för hård kan du alltid tillsätta extra grädde (kall grädde)



22 visningar

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com