• Nadde

Alla hjärtans dag dessert

En supergod och fräsch dessert i glas i härliga röda och rosa färger.


Svårighetsgrad (medel)


Ingredienser - passionsfruktspannacotta

  • 2 dl grädde

  • 100 g vit choklad

  • 1 gelatinblad

Gör så här - passionsfruktspannacotta

  • Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten

  • Hacka chokladen

  • Blanda alla ingredienser utom gelatinet, i en kastrull

  • Värm upp till allt har smält

  • Krama ur vattnet ur gelatinbladet

  • Lägg i gelatinbladet i kastrullen och smält på låg värme

  • Ställ glas på snedden, jag la mina i lite folie i en äggkartong

  • Häll upp pannacotta försiktigt och ställ in i kylskåpet till det stelnar innan du börjar med nästa lager



Ingredienser - hallongelé

  • 2 dl saft från hallon

  • 1 dl socker

  • 1.5 tsk gelatinpulver

Gör så här - hallongelé

  • Om du använder frysta hallon, tina dem

  • Sila hallonen

  • Ta en matsked av fruktsaften och blanda med gelatinpulvret

  • Värm sedan upp resterande hallonsaft/puré med sockret

  • Tillsätt gelatinet och blanda med den varma hallonsaften tills allt har smält

  • Låt svalna lite och häll sedan upp i glasen



Ingredienser - hallonmousse

  • 1 dl grädde (40 %)

  • 1/2 hallonsylt (jag använde hemmagjord)

Gör så här - hallonmousse

  • Vispa grädden

  • Blanda i hallonsylten

1 visning

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com