• Nadde

After eight-kakor

Supergoda, kladdiga, sega och mintiga after eight-kakor.

Svårighetsgrad (lätt)


Ingredienser

  • 120 g (1 cup) vetemjöl

  • 50 g (1/2 cup) kakao

  • 1/2 tsk bikarbonat

  • 1/4 tsk salt

  • 113 g (1/2 cup) rumsvarmt smör

  • 60 g (2 oz) mörk choklad

  • 135 g (2/3 cup) muscovadosocker

  • 70 g (1/3 cup) strösocker

  • 1 stort ägg

  • 1 1/2 tsk mintextrakt ( du kan ta mer eller mindre, beroende på vad du föredrar, var försiktig så det ej smakar tandkräm)

  • 100 g hackad choklad

  • 10 rutor after eight (hackad i mindre bitar)

Ingredienser till dekoration

  • Hackad polkagris

  • Choklad att doppa kakorna i

Gör så här

  • Blanda allt socker och smör

  • Smält 60 g choklad och rör ner med smörblandningen

  • Tillsätt ägget och extrakten

  • I en separat skål, blanda alla torra ingredienser

  • Blanda de torra ingredienserna med resten, överarbeta inte degen

  • Tillsätt den hackade chokladen och after eight

  • Rulla degen till runda bollar och tryck till lite lätt med handflatan

  • Låt stå i kylen i 2 timmar

  • Baka i 175 grader i 10 minuter

  • När de har kallnat, smält choklad och doppa ena sidan

  • Strö över lite hackad polkagris

5 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

©2019 av Nadire. Proudly created with Wix.com